Mali Mühür Başvurusu Nasıl Yapılır? – 2023

Bu yazımda “Mali Mühür Başvurusu Nasıl Yapılır?” sorusunu detaylarıyla cevaplandırarak mali mühür başvuru sürecini güncel olarak sizlere aktarmayı amaçlıyorum.

Mali Mühür Nedir?

Mali mühür başvuru sürecine  geçmeden önce mali mührün genel bir tanımını yapmak istiyorum. Kısaca mali mühür; firma kaşenizin elektronik ortama taşınmış halidir. Sıkça E-İmza ile karıştırılabilmektedir. Aralarında temel bir fark bulunuyor. Mali mühür tüzel kişilere ya da kurum ve kuruluşlara, E-İmza ise gerçek kişilere verilir. Mali mühür firmanızı, e-imza ise bizzat sizi temsil eder. Mali mührü firmanızın kaşesi gibi düşünürken, E-İmza da ıslak imzanız olarak düşünülebilir.

Bu temel bilgileri hatırlattıktan sonra sizi çok bekletmeden mali mühür başvuru sürecine geçelim.

Mali Mühür Başvuru Süreci

1) Karşımıza gelen ekranda Tüzel ya da Gerçek kişi durumunuza göre ilgili kutucuk işaretlenir. Tüzel bir kişilik için başvuru yapıyorsanız “Vergi No(VKN) kutucuğu aktif olacaktır. VKN ve istenen diğer bilgilerinizi ilgili kutucuklara girmenizin ardından kurumunuzun imza yetkilisinin bilgilerini de tamamlayarak bir sonraki ekrana geçebilirsiniz.

Eğer mali mühür başvurunuzu şahıs firmanız için gerçek kişi olarak yapıyorsanız tüzel kişi bilgilerinden farklı olarak “Başvuru Tipi” bölümünü “Gerçek” olarak işaretlemeniz gerekecektir. Ardından “TCKN” kutucuğu açılacaktır ve bilgilerinizi girerek aynı şekilde işleme devam edebileceksiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken husus; başvuru formunun şirket adına imza sirkülerinde adı geçen yetkili kişinin nüfus cüzdanı bilgilerine göre doldurulması gerektiğidir. Aksi takdirde yetkili olmadığınızı bildirir bir hata mesajı alarak sonraki sayfaya erişemeyeceksinizdir.

mali-muhur-basvurusu-nasil-yapilir
mali-muhur-basvurusu-nasil-yapilir

2) Giriş yaptıktan sonra da bizden istenen alanları doğru bir şekilde doldurmaya dikkat ediyoruz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler!

1) Sizden güvenlik sözcüğü istenecektir. Bu bilgiyi unutursanız da değiştirebiliyorsunuz. Ancak daha sonra tekrar uğraşmamak için bu bilgiyi not ederek saklamayı unutmayın.
2) Başvuru yapılan kart tipi için doğru seçeneği kullanmalısınız. 2 farklı kart tipi seçeneği vardır. Akıllı Karta Sertifika Üretimi (Önerilen) seçeneğini işaretlemeyi unutmayın.
mali-muhur-basvurusu-nasil-yapilir

Dikkat !

Sertifika üretimi ödeme yapıldıktan hemen sonra başlatılacaktır. Ödemenin yapılmasının ardından üretim süreci başladığından ve ürün kişiye/firmaya özel bir ürün olduğundan sipariş iptali ve ücret iade süreci işletilememektedir. Ödeme yapmadan önce mutlaka bilgilerinizi kontrol ediniz. Ödeme yaptıktan sonra yeni üretim talepleriniz yine ücreti karşılığında yapılacaktır.

Mali Mühür Sertifika Fiyatları

Mali mühür sertifikaları standart 3 yıllık oluşturulmaktadır. 2023 yılı Sertifika fiyatları Tüzel ve Gerçek Kişi ayrımıyla aşağıdaki gibidir.

Tüzel KişiFiyatı
3 (üç) Yıllık Mali Mühür Sertifikası (MÜS+GÜS) ve Akıllı Kart Okuyucu590,00 TL (500 TL + KDV)
Gerçek KişiFiyatı
3 (üç) Yıllık Mali Mühür Sertifikası (MÜS+GÜS) ve Akıllı Kart Okuyucu413,00 TL (350 TL + KDV)
Mali Mühür Sertifika Fiyatları-2023

Mali Mühür Başvurusunu Yaptık, Peki Şimdi Ne Yapmalıyız?

Mali mühür başvurumuzu tamamladıktan sonra Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından üretim süreci başlayacaktır. Üretimin tamamlanmasıyla birlikte sertifikanız ve kart okuyucunuz başvurunuzda belirttiğiniz şekilde adresinize teslim edilmek üzere kargoya verilecektir. Bu aşamaları takip ederek kargonuzu teslim almayı beklemelisiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top